sâmbătă, 8 decembrie 2012

Zeppole

ZEPPOLE


ingrediente:

               
5 cani de apa

5 cani de făină

1 vârf de cuțit de sare

1/2 cana Lichior anice (sau ouzo grecesc)


pentru decor:


1 kg de miere

coaja de portocala

coaja de lamaie

1 plic de ornament colorat




Mod de preparare


Puneti  apa, anice și sare, coaja de portocala si lamaie , pe foc intro o cratita și cand fierbe   se toarnă făină trecuta  prin  sita toat o data.


Amestecati cu lingura de lemn, pe aragaz pana cand amestecul nu se  desprinde  de  peretii  cratitei.

Puneti  aluatul pe un plan de lucru pe care anterior l-ați uns și framantati  puternic, foarte bine pentru  a-l face neted  și cat  omogen posibil.

Se taie  bucăți mici, și rotiți-le in  mâini  în scopul de a obține bețe de aproximativ   15cm  în lungime si 1,5 cm grosime, care sunt  inchise  circular.

Se prăjesc  în ulei fierbinte  si lasati sa se  absoarba  grăsimea pe  hârtie absorbanta.

În cele din urmă presarati  zeppole cu  miere disolvata intr-o oala pe aragaz la care ați adaugat  coaja de lamaie si de portocale.

Se presara cu ornamente colorat.