sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Spaghete la Gricia



Ingrediente pentru 4 persoane:
400 g de spaghete
200 g de gusa
80 g de pecorino romano
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
½  pahar de vin alb sec
sare și piper dupa gust

Prajiti intr-o tigaie cu doua linguri de ulei gusa tăiata  cuburi. Atunci când gusa se rumeneste se estompează  cu vin alb și se îndepărtează de pe flacara.
Fierbieti pastele. Scoateți-le al dente, se scurg și se toarnă în tigaia cu gusa  amestecand  cu o parte de Pecorino Romano, brânza  care nu ar trebui să fie foarte  uscata si cateva linguri de apa in care ati fiert pastele.
Cand spaghetele apar cremoase puneti-le in farfurii individuale, presarati cu pecorino rămas și cu piper negru dupa gust macinat la momentul servirii.

Spaghetele la gricia  sunt versiunea albă pentru bucatini a la matriciana atunci când în Italia  nu se cunosteau roșiile  care au  ajuns numai  în 1548.