vineri, 11 ianuarie 2013

Somon marinat cu ficat gras


      
Ingrediente pentru 4 persone
750 g file de somon proaspăt întreg
140 g de sare
155 g de zahăr din trestie
4 g de marar proaspat
8 boabe de piper alb
20 g de ficat gras
3 g sare neagra Hawaiiana

Mod de preparare

Se amestecă împreună sarea, zahărul, mărarul  și piperul alb. Așezați file-urile de somon într- o farfurie, se acopera cu ingredientele amestecate si se lasa la marinat in frigider timp de 3 zile.
Dupa marinare, clătiți somonul  sub  jet de apă rece, uscati-l și se taie în felii de 0,5 cm fiecare. Pentru fiecare portie aranjati trei felii de somon pe o farfurie de servire și deasupra a două dintre acestea  puneti două felii de ficat gras. Puneti sub grill-ul  incalzit de la cuptor pentru o jumătate de minut. Se condimentează cu sare, neagra Hawaiina si se serveste.