luni, 4 februarie 2013

Tort de gris (Migliaccio)



ingrediente
125g gris
½  l de lapte integral
125 ml de apă
50 g unt
250 g zahăr
250 g urda (Lovilio-Lidl)
5 oua
1  lamaie
50 g fructe confiate de lamaie (Belbake-Lidl)
un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Se fierb laptele , untul si apa impreuna cu un varf de cutit de sare.
Se toarnă grișul incetisor și se amesteca cu un tel în mod continuu.Se coace la foc mic.
Preparatul trebuie amestecat până când se desprinde de peretele vasului.
Se presara cu un strat de zahăr pentru a preveni crusta si lasa sa se raceasca un pic.
Apoi se toarnă restul de zahăr.
Se amestecă.
Apoi se amestecă urda.
Apoi, ouăle bătute separat într-un castron.
Se amestecă bine preparatul.
În cele din urmă, se adaugă coaja de lămâie rasă și fructele confiate.
Se toarnă într-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina.
Coaceți la 180 de grade pentru aproximativ o oră.
Presarati cu un strat subțire de zahăr pudra.
Acesta se poate mânca fie caldut, dar si rece.