luni, 4 februarie 2013

Pappardelle cu sos ragu de rață




ingrediente pentru 4 persoane

1 / 2 rață
Hribi   uscati  30 g
1 morcov mic
1 ceapa mica
1 tulpină de țelină cu frunze
350 g roșii tocate in cutie
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei de măsline ex.v.

Mod de preparare

Încălziti uleiul intr-o tigaie mare de teflon și se adaugă rața taiata bucati  pusa cu pielea în jos , astfel încât grăsimea sa se poata topi și sa devena un condiment.
Tocati toate legumele fin și puneti hribii în apă caldă pentru a rehidrata
Cand pielea de rață este aurita se întoarce si le coace si pe partea cealalta . Odată gatite, luati bucatile de rață, aruncati excesul de grasime, se adaugă legumele tocate și după un timp adaugati  bucati de rață. După 5 minute , se adaugă jumătate din rosiile tocate , se  reduce flacara și se fierbe la foc mic timp de aproximativ o oră , intorcand carnea cel puțin o data. Adaugati ciupercile , scurse si strinse bine și se fierbe timp de 10 minute
Stingeti focul si scoateti bucatile de rață din sos.
Curatati carnea de pe oase, carnea trebuie să fie bine fiarta incat sa fie nevoie numai de o furculiță pentru operatiunea aceasta.
Asigurați-vă că nu există aschii de os sparte , tocati carnea grosolan si impreuna cu restul de tomate adugati  în tigaie .
Se încălzește sosul de rață 10 minute, amestecand bine, folositi sosul pentru a condimenta pappardelle.