sâmbătă, 23 februarie 2013

Creme caramel




ingrediente pentru 6-7 bucati
450 ml lapte
150 ml smântână
4 + 1 galbenus de ou
120 g de zahăr
1 batonul de vanilie

caramel
100 g de zahăr

Mod de preparare

Se toarnă laptele într-o tigaie și se pune baton de vanilie, puneți-l pe aragaz și se aduce ușor la fierbere, se scoate apoi de pe foc si se lasa sa infuzeze timp de o jumătate de oră.
După jumătate de oră, se adaugă smântână  de lapte, iar în timp, într-un castron se bat ouale cu zaharul. Scoateți baton de vanilie din lapte, se strecoara printr-o sită
 și se toarnă încet în oua batute, amestecand cu un tel. Apoi se prepară prin topirea caramel de zahăr într-o cratiță mică (de preferință cu fund gros), amestecand constant, până când,   devin aurii si caramelizat, se dorit ca caramel să fii mai lichid, puteți adăuga cu 1-2 linguri de apă zahăr. În acest moment, se toarnă în forma potrivita și se roteste pentru, distribuirea pe întreaga suprafață, până când sa răcit și solidificat. Se toarnă amestecul în forme obținute anterior.
Punetile într-un vas de copt și se adaugă apă clocotită pentru a acoperi o treime din forme.
Gatiti Crème Caramel la baie marin la 180° aproximativ 50 de minute, iar când crema va fi solidificate, scoateți forme din cuptor și să se răcească Crem Caramel a  la temperatura camerei, apoi puneți-le în frigider pentru cel puțin 4 ore.

Atunci când se servește Crème Caramel, cu ajutorul unui cuțit, dislipiti crema de pe pereții formelor si rasturnati pe un platou.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu