sâmbătă, 28 iulie 2012

Mousse de caise



Pentru 8 persoane
400 g caise, foarte coapte şi parfumate (greutate netă curatate),
400 g de smântână proaspătă,
160 g zahar,
 8 g foi de gelatina,
1 paharel de lichior de caise.

Mod de preparare
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece.
Se taie caisele şi  împreună cu lichiorul  de caise  se bat cu mixer-ul până devi un piure  cremos  si complet neted. Bateti smântâna  nu  foarte ferm ( pentru ca sa fie uşor de montat trebuie să fie foarte rece).
Scurgeti gelatina ,stoarceţi , şi  puneti-o într-o cratiţă.Adaugti  câteva linguri de piure de caise şi puneţi-l pe foc slab sau, mai bine, la baie marin  să se topească, amestecand constant.Reporniţi mixer şi în timp ce rulează se toarna gelatina, astfel încât sa se amestece  perfect cu restul de piure de caise.
Puneti-l  intr-un castron şi se adaugă frisca cu o mişcare usoara  circulară de sus în jos.
Mousse este gata.Se toarnă într-o matriţă căptuşită cu folie de plastic şi se lasă să se răcească în frigider, bine acoperit, pentru mai multe ore.
Când este gata pentru a fi servit  rasturnati-l  pe o farfurie de servire şi scoateţi uşor folie de plastic. Decorati mousse-ul  cu smocuri de smântână  şi caise taliat felii.

Sau serviti cu un sos de zmeura:

Pentru sos:
200 g zmeura,
2 linguri zahar
1 lingura de lichior dupa gust.
Spălati rapid in apă şi gheaţă  zmeura si puneti-o pe  de hârtie de bucătărie dubla  sa se usuce. Treceti-o  printr-o sită şi se amestecă apoi cu zahăr şi lichior. Puneti  pe mousse 2 linguri de sos de zmeură şi se toarnă restul într-un recipient  pentru sos pentru a-l folosi separat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu