marți, 17 iulie 2012

Covrigi cu untura si piper



Ingrediente:

500 g de faina
0,250 l apa
150 g de untura
1 cub de 25 g de drojdie
50 g de migdale cu pielita
2 lingurite de piper negru  macinat
2 lingurite de sare

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia cu un pic  de apă calduta un varf de zahar şi se adaugă la 100 g de făină.Framantati si  modelati  o bucată mică pe suprafata careia  înscrieti o cruce   şi  puneti-o într-un castron acoperit cu carpa uda sa crească.
Atunci când şi-a dublat volumul, se adaugă sare, piper, grasime de porc (aşa cum este ea, fără a fi dizolvata), restul de faina si apa  calduta pentru a obţine un aluat frumos pentru a-l lucra pe suprafeţa de lucru.
Framantati  cel puţin pentru 10 minute si apoi  desprindeti  bucati de aluat pentru a forma  piese mici ca niste   bete  de marimea   unui  creion,  de aproximativ 15 cm lungime. Impletiti doua cate  doua bete  şi le inchideti într-un inel.
Decorati-i  cu migdale(4-5) şi  se lasa sa crească.Atunci când si-au dublat volumul ii puneti la cuptorul preincalzit  la 180 ° si ii  gătiti pana  când acestia capata o culoare  frumoasa de auriu.

Acesti covrigi  ţinuti închisi  intr-un recipient  cu capac se pastreaza pentru câteva zile.