joi, 27 mai 2010

Sos de rosii proaspete 4-5 portii


Ingrediente

2 kg de rosii foarte coapte
100 g de ulei extravirgin de masline
100 g de ceapa
1 catel de ustoroi
1 bouquet aromatic (morcov, apio, busuioc )
sare de mare fina

Mod de preparare

Spalati rosiile, faceti o taietura in forma de cruce pe parte de jos si opăriti pentru 10-15 secunde in apa fierbinde; apoi puneti-le un pic in apa cu gheata si eliminati coaja, striviti usor rosiile pentru a elimina majoritatea semintelor.Intr-o cratita lasati sa se caleasca ceapa maruntita cu ulei , adaugati usturoiul tocat, la scurt timp rosiile, buchetul aromatic si sarea. Lasati sa se coaca 15-20 minute, scoateti buchetul aromatic si dat pe pasator de legume.

Sfaturi Utile
La sfarsit, adaugand un fir de ulei crud se imbunatateste gustul sosului. Daca sosul este acrisor, adaugati o priza de zahar. In acest mod se pot prepara si rosiile decojde si sucul de rosii: in cantitate de 1,2 kg