marți, 25 mai 2010

Sosul bechamel




Ingrediente

1 l de lapte
80 g unt
60 g faina
nucşoară
sare fina de mare


Mod de preparare

Faza 1-Intr-o caserolă potrivita se topeste untul si se adauga 60g faina incetul cu incetul, se lasa sa se coaca un minut amestecand, apoi se lasa sa se raceasca un pic.

Faza -2 Incalziti laptele si inainte sa fiarba adaugati la preparatul de la faza 1 pus pe foc  incetul cu incetul, amestecand constant cu o lingura de lemn.

Faza-3 Lasati sa inceapa sa fiarba amestecand constant , puneti sare, parfumati cu un pic de nucşoară rasa Lasati pe foc mic 5 minute amstecand di cand in cant

Sa nu folositi sosul imediat, deasupra puneti bucatele mici de 20 g unt si acoperiti cu o folie transparenta: in acest fel se evita formarea de coaja la suprafata.