luni, 24 mai 2010

Pui cu ardei gras




Ingrediente 4 porţii:

1 pui (4 pulpe de pui sau alte parti)de preferat(Ave osenesc)
6 ardei grasi (galbeni şi roşii)
2 cepe
2 catei de usturoi cu coaja
Ulei extra virgin de masline
Piper si sare

Mod de preparare


Taiati puiul bucati si eliminati pielea.Spalati bine si taiati cubulete ardeii curatati de seminte.Taiati in felii groase ceapa .Intr-o craticioara cu putin ulei si doi catei de usturoi cu coja, se caleste bine puiul.Scoateti usturoiul, adăugaţi ardeii si ceapa, acoperiti si lasati sa se coaca la foc mediu zece minute..Apoi se pune sare si piper, se amsteca bine, se acopera si se lasa sa se coaca jumatate de ora, amstecand din cand in cand.Ultimile 5 minute se lasa fara capac, astfel sosul se ingroasa Când ardeii sunt copti, mancarea este gata (timp total circa 40′ ). Nu este obligatoriu, dar daca este necesar, se adauga un polonic de supa,