sâmbătă, 2 martie 2013

Risotto milanez




Ingrediente pentru 4 persoane
320 g de orez Superfino
50 g de măduva de vită  (opțional)
80 g de unt
50 g de ceapă
100 ml de vin alb sec
un litru de supa de carne de vita
60 g de branza parmezan ras
sare și piper dupa gust
5 g pistiluri de sofran

Mod de pregatire

Puneti o cratiță la foc mic cu jumătate din cantitatea de unt.Atunci când s-a topit, adăugați ceapa tocata marunt si măduva  tocata anterior.Se fierbe încet, fără ca ceapa sa ia  culoare. Adăugați orezul și rumeniti pentru un minut sau până când acesta va fi transparent.
Adăugați vinul alb și cand  s-a evaporat acoperiti cu supa de carne  fierbiente.Continuați gătirea, amestecand ocazional, adaugand  supa (fierbinte)pana  cand este absorbită de orez. După aproximativ 12 minute,  se adauga sofranul dizolvat in  puțina supa și se condimentează cu sare și piper.
Cand orezul este fiert (al dente), îndepărtati  de la căldură și se amestecă cu restul de unt și brânză parmezan, amestecând până când veți obține o consistență cremoasă.
Serviti imediat.