miercuri, 27 martie 2013

Gnocchi de cartofi





Ingrediente pentru patru persoane

800  g de cartofi  vechi
350 g de faina 00
500 g de rosii decojte
1 cățel de usturoi
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare dupa gust
piper dupa gust
busuioc dupa gust

mod de preparare

Puneti cartofii spălati cu coaja intr-o oala mare, acoperiti cu apă si lăsați-i să fiarba. Scurgeti cartofii, așteptați câteva minute până când se racesc un pic si ii curatati de coaja. Apoi  striviti-i  direct pe un plan de lucru unde ati  presarat  făină (nu toata), pastrati un pic, deoarece v-ar putea servi mai tarziu.
Cele două ingrediente se framanta. Lucrati amestecul putin iar cand  acesta are tendința de a se lipi, adaugati faina. Din compusul  obținut formati niste batoane nu prea subtiri din care taiati bucăți de aproximativ 1cm in lungime si apoi le scobiti. Luati  o bucată de aluat între degetul mare și degetul mijlociu și aplicati o  presiune usoara pe bucata de aluat cu ajutorul  unei  furculite, ruland aluatul  pe aceasta in acelasi timp. Astfel gnocchi sunt gata pentru a le aseza pe un prosop presarat cu faina. Preparati un sos simplu cu roșiile decojte iar dar dacă suntem în mijlocul verii folositi rosii proaspete. Prăjiti usturoiul în ulei, se adauga rosiile si se lasa la gatit 5 minute cel mult, se adaugă sare, piper si busuioc. Gnocchi se fierb în apă sărată din abundenta si cand se ridica  la suprafata( 2 /3 minute) sunt fierte. Condimentati cu sos si se servesc.