sâmbătă, 2 martie 2013

Bonet




ingrediente

50 ml  lapte integral

150 g  zahăr tos

120 g amaretti (biscuiti italianesti)

35 g  cacao pudră  

3 oua

1 galbenus de ou

5 ml de rom

Pentru caramel

100ml apă

200 g  zahăr tos


Mod de preparare


Într-o cratiță, se adaugă zahăr și apă, se fierb la foc mediu, până când zahărul  nu devine brun.

Se toarnă în forme individuale caramel-ul astfel obținut și apoi se  lasa sa se raceasca.

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul.

Încorporati   apoi pudra de cacao și se amestecă bine. Când totul este bine amestecat, se adaugă amaretti maruntiti si rom. Separat, se incalzeste laptele si se adauga la amestec, amestecand constant cu un tel. Se toarnă amestecul în forme anterior caramelizate.

Puneti formele  intr-o tava care conține apă fierbinte (pana la jumătate din înălțimea  formelor) și se coc la baie marin la 150 ° timp de 40-50 minute, până cand  desertul va fi complet coagulat. Vor fi mai gustoase daca sunt consumate la o zi după preparare.