luni, 4 martie 2013

Mielul de Paști




Ingrediente pentru 4 persoane

1 kg carne de miel (picior si coaste)
400 g mazăre proaspătă  frageda
1 ceapa
2 oua
50 g de pecorino ras
100 ml de vin alb sec
80 ml de ulei extravirgin de măsline
o lingura de patrunjel tocat
sare și piper dupa gust

Mod de preparare

Se taie carnea de miel in bucati  mijlocii, se spală și se usuca  bine.
Puneti intr-o tigaie de oțel, adecvata pentru gătitul în cuptor, uleiul la foc mediu.
Când este cald, se adauga ceapa tocata si se lasa sa rumeneasca ușor.
Apoi se presare carnea cu sare și piper și se coace, amestecand des. Se toarnă vin alb, se pune capacul si se pune în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 40 de minute.
În acest moment, se adaugă mazărea și gatiti pentru inca 20 de minute.
Se amestecă într-un castron ouale, branza si patrunjelul cu un vârf de cuțit de sare și piper.
Atunci când este gătit mielul, adauga ouale si lasati sa se închege sosul pe aragaz înainte de servire.