marți, 20 noiembrie 2012

Tort parfumat cu pere si mandarine




Ingrediente:
5 pere
4 mandarine
140 g de făină
100 g de unt
180 g de zahăr
4 ouă
1 lingurita praf de copt
1 lamaie

Mod de preparare:

În primul rând tăiati două mandarine și strângeți-le intr-un storcator. Între timp, într-un castron  cu mixerul, bateti ouăle cu zahărul. Topiti untul la baie marin si se adauga peste amestec. Se toarnă făină in amestecul de ouă, zahăr,unt și se adaugă si sucul de mandarine.
În cele din urmă se adauga o lingurita de praf de copt, coaja rasa de la o lamaie si un virf de cutit de sare. Se amestecă bine toate ingredientele. Tăiați mandarinele  ramase si  perele in bucati mici si se adauga la amestec.
Umpleți o tava rotunda de  25 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 35 de minute la 180 de grade.