vineri, 9 noiembrie 2012

Pizza prajita (Montanara)




Ingrediente pentru aluat
½ l de apă
1 kg de făină 00
25 de g  sare
50 g drojdie

 Ingrediente pentru sos:

1 sticla de sos de rosii
Parmezan  ras și Pecorino Romano mixt (70% parmezan, pecorino 30%).
frunze proaspete de  busuioc.
ulei extravirgin  de măsline
ulei de arahide
sare și piper dupa gust

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în un pic de apă caldă si cu un virf de lingurita de zahar.
Se amestecă drojdia cu faina si se  adaugă apă ramasa putin cate putin.La sfarsit puneti sare.
Framantati  bine până când amestecul este elastic si neted.
Se lasa sa crească până isi  dubleaza volumul  acoperind aluatul cu o cârpă curată.
Când aluatul a crescut in dimensiuni se fac bile de 60 g.
Să lasa sa crească pentru o jumătate de oră iar  din  bile formati niste discuri  care  se prăjesc în ulei fierbinte de arahide adus la 180 °. Odată ce discurile de aluat sunt maro auriu  scoateti-le  din ulei,  puneti-le pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Imediat condimentati cu sosul preparat în prealabil.Gatiti sosul de rosii intr-o tigaie cu un pic de ulei extravirgin  de măsline si apoi se condimenteaza cu sare. După ce condimentati  cu sos discurile, se adaugă amestecul de brânză rasă, piper negru  proaspăt măcinat si o frunză de busuioc proaspat. Puteți adăuga, opțional, un  cub de  mozzarella. Serviti-le repede, că nu trebuie  sa se receasca.