miercuri, 31 octombrie 2012

Nuci caramelizate



1000 g de nuci curatate
16 linguri de zahăr
ulei de arahide din abundenta

Mod de preparare

Se fierb 4 litri de apa si se arunca nucile.Se lasa sa  fiarba exact 5 minute. Se scurge apa și se trec nucile sub jet de apă. Se repetă acest pas.
Se pun  aproximativ 320 ml de apă într-o oală  cu 16 linguri de zahăr. Se fierbe timp de un minut, apoi se adauga nucile, amestecand constant  consumăndu-se apa si  până când un strat subțire de sirop  se lipește de nuci. Acestea sunt plasate într-o sită. Se pune pe foc  o  tigaie cu ulei  și doar cand acesta sfîrîie  se arunca nucile si gatiti aproximativ 4-5 minute in total, amestecand cu o lingura cu fante. Ar trebui să fie ușor rumenite. Scurgeti-le si apoi le puneti pe o foaie de copt intr-o tava, acoperite  cu folie de aluminiu, menținându-le imprastiate. Trebuie să se răcească complet.In caz contrar vor da impresia ca acestea nu sunt suficient de  prăjite.
Păstrați-le  bine timp de o săptămână într-un borcan de sticlă