miercuri, 3 octombrie 2012

Pulpe de rată brasata cu pere și cartofi



Ingrediente pentru 4 persoane

4 pulpe de rata aproximativ 750 g
2 pere William in total  550g
2 cartofi in total  350 g
2 cepe eșalotă
lamaie
6 linguri de ulei e.v. de masline
sare dupa gust
piper

Mod de preparare


Se spala si se taie perele cu coja în cuburi de 1 cm.Se colectează într-un bol  suc de la 1/2 lamaie si se stropesc perele taiate cuburi . Curatati  cartofii de coaja,  se taie rotund în  grosime de 2 mm, se spală și se amesteca intr-un bol cu 4-5 linguri de ulei si  cu ceapa eșalota taiata rotund. Tapetati   partea de jos a unei cratite cu amestecul de cartofi si esalota, dispuneti apoi pulpele de rață, cu partea cu piele în sus, se condimentează cu sare și piper, se acopera cu un capac si se coace la cuptor la 200 ° C timp de 50 min, apoi se adaugă cuburile de pere si se coace pentru alte 10 min.