duminică, 28 octombrie 2012

Orez (risotto) cu dovleac, hribi, sofran si pecorino




Ingrediente pentru 4 persoane

320 g orez Carnaroli
600 g pulpa de dovleac
500 g ciuperci hribi
1 plic de sofran
100g pecorino romano dop
1 cartof
250 ml lapte
o nuca de unt
1 catel de usturoi
1 șalotă
1 ceapa alba mica
1,5 l supa de legume
½ ceasca de vin alb
6 linguri de ulei extra virgin  de măsline
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Tăiați pulpa de dovleac în cuburi,  se coace ușor șalota in putin ulei. Apoi se adauga dovleac, cartofii  taiati in felii subtiri si sofranul diluat cu apă și gatiti. Când este coapta, se adaugă sare și se bate cu mixerul.
Curatati foarte bine ciupercile, tăiati  baza, scoateți tija cu o mișcare de rotație, ștergeți cu o cârpă umedă și se taie în bucăți.
Gatiti ciupercile intr-o tigaie cu un catel de usturoi cu coaja, sare și piper.
Braise ceapa alba in ulei de măsline, adăugați orezul și  prăjiti până când boabele străluceasc și adaugati un pahar de vin alb si lasati sa se evapore. Se adauga supa de legume cate un pic cate un pic(vezi sfaturi util,Tehnica de a găti 2). La jumătatea timpului de preparare, se adaugă crema de dovleac. La sfârșitul timpului de gătit, se adaugă untul și  pecorino ras, se amestecă (trebuie să ramana moale)
Serviti adaugand peste risotto ciupercile.