duminică, 9 martie 2014

Pappardelle de casă


Pentru 4 portie

Faina 00 400 g
4 ouă

Mod de preparare

Lasati ouăle  afara din frigider până când acestea sunt la temperatura camerei.
Cerneti faina,  creati o " fântâna " puneti ouăle în centrul fântânii .
Bateti ouale cu o furculita , luati încetul cu încetul făina din părțile laterale ale fântânii, atunci când aluatul ajunge la o consistență ,  lucrati cu mâinile pana se incorporeaza tot restul de făină, formati o minge frumoasa.
Lasati să stea zece minute acoperita cu o cârpă.
Apoi, începeti să intindeti aluatul: insistând ​​mai presus de toate la centru, astfel aluatul va avea aceeași grosime, pentru a invart aluat intins  înfășurat  pe sucitor ,  mai  intindeti  o data. Cu delicatete acum îndoiti  aluatul, presarat ușor cu faina înainte de pliere , astfel incat sa nu se lipeasca. Acum, cu  un cutit ascutit, se taie pastele. 
Invartiti  pappardelle, dacă le folosit  imediat, lăsați-le să se usuce pe o cârpă presarata cu faina.
Cu aceasta reteta  puteți pregăti fettuccine, tagliatelle,  numai lățimea paste variază.


Lățimea paste

Tagliolini 1-2 mm, fettucine 3-5 mm, tagliatelle 4-10 mm, pappardelle 20-30 mm.