joi, 13 martie 2014

Gogoșile cu cremă pasticera


Ingrediente:

200 g făină 00
200 g de făină Manitoba 
60 g de zahăr tos
50 g de unt
1 ou
1 dl de apă
1 dl de lapte
1 baton de vanilie
15 g de drojdie
un vârf de cuțit de sare
1 litru de ulei de arahide

Pentru cremă pasticera:

350 g de lapte
150 g smântână
180 g 
gălbenuşuri de oua
150 g zahăr
40 g  amidon de porumb

2 g de sare
coji de1/2 lamaie 
1/2 baton de vanilie

zahăr pudră

Mod de preparare

Dizolvați drojdia cu un pic de apă caldă îndulcită puțin , apoi se adaugă 100 g de făină cernută  și  amestecați pentru a obține un aluat soft care se lasă să crească timp de aproximativ o oră, învelit cu o folie de plastic .
Luați  apoi amestecul crescut  si se frământa adăugând restul de zahăr , sare , ouă și  semințe de vanilie. Frământați bine , apoi  încorporați puțin cate puțin făina cu o lingură. Se diluează cu lapte și se continuă frământatul până când amestecul este neted și bine elastic . În cele din urmă , se adaugă untul moale în fulgi . Se acoperă si se lasă să crească din nou, pentru apoximativ 2 ore .
Rotiți aluatul cu ajutorul unui sucitor de lemn presarat cu făină ,  se dezumflă si se mai frământă un pic apoi întindeti aluatul până la 1 cm , și cu un tăietor de produse de patiserie , taiate mai multe cercuri  de 5 cm în diametru.
Așezați-le pe o suprafată presărată cu făină , se acoperă cu o cârpă și lăsați să se odihnească din nou, timp de 3 ore .
Pregătiţi acum crema:
Bateti într-un castron  zahărul  cu  gălbenuşuri  de   ou  până când amestecul este de culoare albă  şi pufos. Adauga  amidon,  cernut    printr-o sită pentru a evita formarea de cocolose, seminte de vanilie, sare. Laptele se incalzeste cu coaja de lamaie.

Se toarna peste compus de oua printr-o sită
Puneti  cratita  pe foc  sa se  ingroase   crema pe foc mediu, fără  fierbere (82°), amestecând continuu cu o lingura de lemn si lasati sa se receasca.
Prăjți gogoșile în ulei nu prea fierbinte. Scoateți gogoșile pe prosoape de hârtie și uscați-le bine .


Puneti crema într-o seringă și umpleți gogoșile găurite la suprafată , apoi se presară cu zahăr pudră si se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu