Ingrediente:
200 g făină 00
200 g de făină Manitoba
60 g de zahăr tos
50 g de unt
1 ou
1 dl de apă
1 dl de lapte
1 baton de vanilie
15 g de drojdie
un vârf de cuțit de sare
1 litru de ulei de arahide
Pentru cremă pasticera:
350 g de lapte
150 g smântână
180 g gălbenuşuri de oua
150 g zahăr
40 g amidon de porumb
2 g de sare
150 g smântână
180 g gălbenuşuri de oua
150 g zahăr
40 g amidon de porumb
2 g de sare
coji de1/2 lamaie
1/2 baton de vanilie
1/2 baton de vanilie
zahăr pudră
Mod de preparare
Dizolvați drojdia cu un pic de apă caldă îndulcită puțin , apoi se adaugă 100 g de făină cernută și amestecați pentru a obține un aluat soft care se lasă să crească timp de aproximativ o oră, învelit cu o folie de plastic .
Luați apoi amestecul crescut si se frământa adăugând restul de zahăr , sare , ouă și semințe de vanilie. Frământați bine , apoi încorporați puțin cate puțin făina cu o lingură. Se diluează cu lapte și se continuă frământatul până când amestecul este neted și bine elastic . În cele din urmă , se adaugă untul moale în fulgi . Se acoperă si se lasă să crească din nou, pentru apoximativ 2 ore .
Rotiți aluatul cu ajutorul unui sucitor de lemn presarat cu făină , se dezumflă si se mai frământă un pic apoi întindeti aluatul până la 1 cm , și cu un tăietor de produse de patiserie , taiate mai multe cercuri de 5 cm în diametru.
Așezați-le pe o suprafată presărată cu făină , se acoperă cu o cârpă și lăsați să se odihnească din nou, timp de 3 ore .
Pregătiţi acum crema:
Bateti într-un castron zahărul cu gălbenuşuri de ou până când amestecul este de culoare albă şi pufos. Adauga amidon, cernut printr-o sită pentru a evita formarea de cocolose, seminte de vanilie, sare. Laptele se incalzeste cu coaja de lamaie.
Se toarna peste compus de oua printr-o sită
Puneti cratita pe foc sa se ingroase crema pe foc mediu, fără fierbere (82°), amestecând continuu cu o lingura de lemn si lasati sa se receasca.
Bateti într-un castron zahărul cu gălbenuşuri de ou până când amestecul este de culoare albă şi pufos. Adauga amidon, cernut printr-o sită pentru a evita formarea de cocolose, seminte de vanilie, sare. Laptele se incalzeste cu coaja de lamaie.
Se toarna peste compus de oua printr-o sită
Puneti cratita pe foc sa se ingroase crema pe foc mediu, fără fierbere (82°), amestecând continuu cu o lingura de lemn si lasati sa se receasca.
Prăjți gogoșile în ulei nu prea fierbinte. Scoateți gogoșile pe prosoape de hârtie și uscați-le bine .
Puneti crema într-o seringă și umpleți gogoșile găurite la suprafată , apoi se presară cu zahăr pudră si se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu