duminică, 29 decembrie 2013

Tagliatelle cu cerneală de sepie cu sos alb de scoici și creveți


Ingrediente  pentru 4 persoane:

320  g  tagliatelle cu cerneală de sepie
800 g creveti proaspeti
600 g scoici
100 ml ulei e.v. de măsline
3 / 4 de pahar de vin alb sec
2 catei de usturoi 
sare dupa gust
o legatura de patrunjel tocat
pesmet
făină
piper

Mod de preparare:

Spălați și curatati crevetii; lăsați-i să se usuce într- o cârpă și apoi se trec prin făină . Scuturati făina in exces și presarati  pesmet in care ii lăsați  pana la folosire. Curatati scoicile, deschideti-le intr-o tigaie cu un pic  de apă pe flacara mica. Lasăti-le să se răcească și apoi puneți-le, treptat, pe o farfurie , în timp ce lichidul de gatit se filtrează printr-o pânză de bumbac plasata într-o strecurătoare. Pastrati de-o parte lichidul  filtrat. Intr-o tigaie puneti ulei , usturoi tocat , pătrunjel și piper . Prăjti la foc mic , astfel încât, sa nu se arda usturoiul . Adaugati crevetii scosi din excesul de pesmet si se prajesc timp de 3 minute.Adaugati vinul si gatiti pentru inca 4 -5 minute. Se adaugă scoicile și două polonice mici  din  lichidul filtrat de la scoici.Gatiti ajustand gustul prin adaugare de sare(daca trebuie). Adaugati pastele gatite mai mult al dente care se toarnă bine drenate  în sos.Lasati-le la gatit, amastecand, pentru 2 minute. Serviti calde. Sunt remarcabile .