duminică, 1 decembrie 2013

Omleta a la bolognese


Ingrediente pentru 4 persoane

8 ouă
100 g de grana padana
3 linguri de faina alba
2 linguri patrunjel tocat
unt
sare dupa gust
piper dupa gust

Mod de preparare

Separați gălbenușurile de albușuri, menținându-le în două boluri diferite. Se bat galbenusurile cu o furculita, apoi se adauga 6 linguri de apă și făină cernuta.
Cand amestecul este omogen adaugati  grana padana, pătrunjel, sare, piper și continuati  să amestecati.
Se bat albusurile ferm și apoi  le încorporați în galbenusuri  amestecand de jos în sus.
Topiti  unt din   abundenta  într-o tigaie. Când este spumos, se toarnă amestecul iar  cand devine aurie se intoarce de pe o parte pe cealaltă.

Serviti aceasta omleta  calda sau rece, tăiata în romburi mici, pentru un aperitiv sau ca al-2-lea fel, însoțită de o salată de roșii.