miercuri, 4 decembrie 2013

Mandarine în sirop



Ingrediente

 500 g de mandarine bio
 500 ml de apă
 350 g zahăr
Spalăti mandarinele, frecate inainte cu bicarbonat ( alegeti mandarine cu  coaja subțire și, de preferință, fără sâmburi ). Puneti-le într-o cratiță acoperită cu apă si se aduce la fierbere. Se continuă fierberea pentru 15-20 minute  în funcție de grosimea cojii și mărimea fructelor.
Se scurge apa de gătit și străpungeti coaja mandarinelor cu o scobitoare .
Într-o cratiță, se amestecă  apă  cu zahăr și se aduce la fierbere. Adaugati mandarinele și se fierb timp de aproximativ două ore sau până când acestea devin translucide, având grijă să păstrati mandarinele complet scufundate în lichid .
Indepartati de pe flacara și se  lasa sa se raceasca .
Păstrati mandarinele în sirop, nu în frigider, lăsându-le la macerat timp de 24 de ore.
După acest timp, se aduc la fierbere  la foc moderat, timp de cinci minute.
Faceti același lucru timp de  6 - 7 zile , până  cand siropul  format este destul de dens și  mandarinele au luat  o frumoasa culoare de chihlimbar.
Lasati-le  să se răcească , puneți-le în borcane sterilizate, perfect curate, încercati să le acoperiti cu sirop și inchideti. Pentru securitate suplimentară, se fierb borcanele. Se păstrează timp de câteva luni.