duminică, 29 decembrie 2013

Cum se curata Crevetii


Crevetii aparțin speciei de crustacee, atât de apă sărată cat și de apă dulce și sunt diferențiati în funcție de culorile și mărimea exoscheletului. Crevetele poate fi recunoscut prin dimensiunile sale, cei  mici de pana la 7-10 cm și crevetii  de dimensiuni mari( tiger prawns sau jumbo prawns). de la 15 cm în sus . Cei mai comuni creveți mari sunt din Thailanda și din  Argentina. Odată prinse, sunt congelate în navă și exportate peste tot în lume. Cei prinși în Marea Mediterană, pe de altă parte, sunt cele mai valoroase și costurile semnificativ mai mari decât cele din străinătate.
Prospețimea crevetilot este recunoscuta la atingere; trebuie să fie fermă și nu moale , daca emana miros rău este mai bine să nu ii consumati. Carnea atunci cand este gatita are un gust intens și se pretează la multe preparate .
Pentru a utiliza  creveți  fără cap și coajă procedați după cum urmează :




Scoateti  capul  creveților 











îndepărtati carapacea de restul corpului până la sfârșitul cozii.










Cu un cuțit practicati o incizie pe partea din spate a creveților.










Cu ajutorul lamei cuțitului se extrage filamentul intestinal care este situat în interiorul acestuia si care poate afecta gustul final.










Spălați sub jet de apă.







Conservare


Creveții odată curățati, păstrați-i în frigider până la utilizare . Cei  proaspeti ii puteți congela și folosi în termen de 3-4 luni. Odată curățate crevetii, carapacea și capul nu trebuie aruncata. Poate fi folosita pentru a pregăti un bun “bisque” de crevetii :  supa cu gust foarte intens , care se adaugă la sosurile pentru paste și orez , sporind foarte mult rezultatul final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu