luni, 18 noiembrie 2013

Tocăniță de mistreț cu măsline


Ingrediente pentru 4 persoane :

1 kg carne de mistreț
300  grame de roșii decojite
250 g măsline negre
2 cepe
4 morcovi
3 tulpini de telina
2 catei de usturoi
1 pahar de vin roșu
4 linguri ulei de masline extra virgin
2 linguri boabe de ienupăr
2 frunze de dafin
4 frunze de salvie
2 crengute de rozmarin
1 lingura de patrunjel
1 lingura capere
1 ardei jute
500 ml  oțet
sare și piper dupa gust

Mod de preparare:

Spălați carnea de mistreț.Tăiati-o  în bucăți mici si o puneți într -un castron înconjurata de apă și oțet .
Adaugati toate ierburile ( patrunjel , 1 ceapa , usturoi , 1 morcov , 1 telina , frunze de dafin , boabe de ienupar , salvie , 1 crenguta de rozmarin ) .
Trebuie sa stea la marinat în frigider timp de 12 ore .
Scurgeti carnea .
Puneți-o apoi  într-o cratiță la foc mare pentru a scoate apa. Se scurge apa .
Marunititi o ceapa , 3 morcovi , 1 crenguta de rozmarin și 2 tulpini de telina .
Adaugati  uleiul în tigaia cu carne .Gatiti timp de 5 minute la foc mic .
Adaugati ardei jute, boabe de ienupar , capere și măsline negre  maruntite. Presarați sare și piper.
Sotati timp de 5 minute si adaugati vinul rosu. Gatiti la foc mare, până când se evaporă.
Adaugati rosiile si 1 cana de apa. Se fierbe la foc foarte mic pentru aproximativ două ore.
Se serveste fierbinte cu cartofi fierți sau mamaliga .