duminică, 24 noiembrie 2013

Cartofi cu roșii cherry și jambon crud


Ingrediente pentru 4 persoane
700 g cartofi
60 g de prosciutto crudo
o legatura de patrunjel tocat
o cutie de roșii cherry de 400 g
6 linguri de ulei e v de măsline
sare dupa gust
o frunza de dafin,
piper negru dupa gust
frunze de dafin pentru ornat

Mod de preparare

Curățați cartofii și se taie în felii groase.
 Puneți-i în apă rece și se lasă timp de 10 minute, apoi se scurg, se usuca si ii transferati intr-o tigaie. Adăugați roșiile cherry  drenate, sare, piper si frunza de dafin.Presărati cu ulei.
Se coc la cuptor la 200 de grade și se fierb timp de 30 minute, apoi scoateti  tigaia și adaugati jambon crud tăiat  julienne.

Se amestecă delicat și se pune în cuptor timp de 5 minute. Serviti cartofii cu roșii cherry, presărati cu pătrunjel tocat și garnisiti cu frunze de dafin.