Ingrediente:
3 banane
2 linguri de stafide
100 g ciocolata fondant
1 pahar mic de rom
1 plic de praf de copt
1 pahar de lapte
200 g de zahăr
300 g făină
100 g unt topit
4 oua
coaja rasa de la 1 / 2 lamaie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Pune stafidele într-un castron acoperite cu apa calduta si lasati-le sa se înmoaie.
Se bat gălbenuşurile de ou, împreună cu zahărul până când sunt spumoase şi albe.
Adaugati untul topit, coaja de lămâie rasă şi băteti in continuare adaugind făină alternativ cu laptele.
Se amesteca bananele facute piure anterior, adaugati romul , un praf de sare, stafidele bine stoarse, ciocolata fondant rasă mare şi praful de copt.
Amestecati toate ingredientele bine apoi adăugaţi albuşurile de ou bătute spuma.
Presarati cu unt si făină o forma de tort cu diametrul de 26 cm si apoi turnati amestecul pregătit.
Puneti forma de tort în cuptorul fierbinte (180°C) pentru 45 de minute.
Scoateţi tortul din cuptor. Se lasa sa se raceasca si apoi puneţi-l pe un platou de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu