Pentru 4 persoane
ingrediente:
400 g penne rigate
200 g somon afumat
125 ml smântână de gătit
20 g unt
Brandy o nuanţa
vin alb sec, o nuanţa
o lingurita de patrunjel tocat
Mod de preparare
Se taie somonul julienne. Curăţati, spalati şi tocati patrunjelul.
Puneti untul intr-o cratita şi cand începe să se topească, adăugaţi somonul si se amesteca pana capata culoare. Se stropeste cu coniac şi apoi cu vin alb.Lasati sa se evaporeze alcoolul. Opriţi focul şi se toarnă smântâna.Se amsteca cu grijă pentru a evita ruperea.
Intre timp ati gatit pastele. Se scurg şi se toarnă în sos. Se amestecă si se presara cu patrunjel tocat.Se serveste.
Puneti untul intr-o cratita şi cand începe să se topească, adăugaţi somonul si se amesteca pana capata culoare. Se stropeste cu coniac şi apoi cu vin alb.Lasati sa se evaporeze alcoolul. Opriţi focul şi se toarnă smântâna.Se amsteca cu grijă pentru a evita ruperea.
Intre timp ati gatit pastele. Se scurg şi se toarnă în sos. Se amestecă si se presara cu patrunjel tocat.Se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu