ingrediente
400 g făină
200 g unt
30 g zahăr
25 de grame
drojdie
40 cl lapte
3 Ouă
Mod de
preparare
Se
încălzeşte laptele până când acesta devine uşor cald şi se topeste în el
drojdia.Se toarnă într-un castron mare
şi se amestecă cu100 g de făină. Se amesteca pentru a forma o pâine pana cand nu mai este lipicioasa. Inveliţi într-un servetel şi
lasati sa creasca intr-un loc caldut
timp de cel puţin o oră.
Pe o
suprafaţă netedă puneti restul de făină (cu gaura in centru) şi adaugati untul (la temperatura camerei, sa fie aproape o crema), zahărul şi
3 ouă.Se amesteca toate aceste ingrediente şi
se adaugă amestecul de aluat pregatit inainte ( care între timp si-a dublat volumul).
Framantati timp de aproximativ zece minute până când
veţi obţine o bucată mare de aluat
ferma şi
nelipicioasa. Când aluatul se
dezlipeste de masa de lucru şi de pe mâini
fără a lăsa urme, atunci acesta
va fi gata.
Dati o
forma care o preferaţi cel mai
mult, şi puneti-le pe o tavă cu hartie
de copt. Coaceţi la o temperatură de 90 ° timp de 40 minute şi brioşele sunt gata.
Pentru a
verifica gradul de coacere, ultimele 5 minute incercati brioşele
cu o scobitoare. Atunci când nu vor rămâne urme de aluat pe
scobitoare brioşele sunt gata.
Puteţi
garnisi brioşele cu crema şi presara cu zahăr pudră pe partea de sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu