ingrediente pentru 4 persoane
intre 1kg la aproximativ 1,5 kg de caracatiţă
300 g roşii
70 g capere sărate
2 cartofi albi
1 crenguta de salvie
1 crenguta cimbru
1 căţel de usturoi
1 ardei rosu mic
1 felie de lamaie
ulei de măsline extravirgin
sare
Mod de preparare
Pregatit caracatiţa.Opriţi focul apoi sa las se răcească caracatita în apa in care a fiert.
În acelaşi timp, curatati cartofii si tăiati-i rondele cu un feliator. Se oparesc pentru 3 minute în apă fierbiente sărată, se scurg şi aşezaţi rondelele una lângă alta pe o tava mare captusita cu hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei si se presara cu frunze spalate de cimbru. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 120-130 ° C timp de 20 de minute.
Se spală roşiile. Scoateţi seminţele, tăiati-le în cuburi şi se pun într-un castron frecat cu un catel de usturoi curatat. Adaugti caperele bine clătite, ardeiul iute tocat, suc de lămâie, trei sau patru frunze de salvie spalate si tocate. Asezonati cu o lingura de ulei. Adaugati caracatiţa tăiata în bucăţi. Se potriveste de sare, dacă este necesar. Asezati pe o farfurie felii de cartofi, peste care puneti bucăţi de caracatiţă cu sosul ei şi serviti garnisit cu crengute de salvie bine spălate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu