Ingredientr pentru 4 persoane:
400 de grame de spaghete sau linguine;
18 rosii cherry
2 fileuri de hamsii în ulei;
2 catei de usturoi;
2 linguri de capere sărate;
20 masline de Gaeta(varianta, masline Kalamata);
½ pahar de ulei de măsline extravirgin;
ardei jute dupa gust;
patrunjel;
sare dupa gust;
18 rosii cherry
2 fileuri de hamsii în ulei;
2 catei de usturoi;
2 linguri de capere sărate;
20 masline de Gaeta(varianta, masline Kalamata);
½ pahar de ulei de măsline extravirgin;
ardei jute dupa gust;
patrunjel;
sare dupa gust;
Mod de preparare
.
Prajiti usturoiul zdrobit în ulei.Odata rumenit (nu ars) scoteti-l. Se adauga fileurile de hamsii in uleiul nu foarte cald si amestecati. Indepartati de pe foc si se adaugă măslinele fără sâmburi, caperele şi ardeiul iute.Puneti din nou pe foc timp de 30 de secunde,apoi se adaugă roşiile taiate pe jumatate. Gatiti la foc mare pentru circa 6-7 minute. Adaugăti sare numai daca este necesar (amintiţi-vă că există caperele şi anşoa). Între timp, fierbeti pastele care le transferati din apa in care au fiert cu ajutorul unei furculite pentru paste, direct în tigaia cu sos.Amestecati rapid. Presarati cu patrunjel proaspat tocat. Pastele trebuie să fie bine unse si condimentate de sos. Serviti cu o priza de patrunjel proaspat tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu