Ingrediente
Pentru cremă Chantilly
smântână 500 ml
2 linguri zahăr pudră
Pentru acoperire bigne
400 g ciocolata fondant
lapte 20 ml
smântână 500 ml
smântână 500 ml
2 linguri zahăr pudră
Pentru acoperire bigne
400 g ciocolata fondant
lapte 20 ml
smântână 500 ml
Mod de preparare
Pentru a pregăti profiterol cu ciocolata trebuie sa incepeti cu prepararea de bigne (vezi reteta) Odata ce bigne sunt coapte şi reci se face o gaură la baza fiecarei bigne cu ceva ascutit (coada de la o lingurita), astfel că duza de sac de
patiserie pe care il utilizaţi sa poata intra.
Acum faceti crema Chantilly cu care va trebui să umpleti profitterol. Intr-un castron mare puneti 500 ml smântână foarte rece. Adaugati zahăr pudră si bateti cu un mixer până când produsul este destul de ferm pentru a rămâne ataşat pe palatele mixer-ului fără macar sa pice. Cu crema umpleti toate bigne si puneti-le în frigider într-un vas etanş sau acoperiti cu folie trasparenta de bucatarie.
Între timp, pregătiti topping-ul de ciocolată pentru profitterol: puneti într-o cratiţă smântână şi lapte, apoi aduceti-le la punctul de fierbere şi se adaugă ciocolata tocata;se amestecă până când ciocolata se dizolvă complet şi amestecul este neted, fără cocoloase. Lasati-le sa se receasca. Puneţi amestecul la frigider şi aşteptaţi până când se ingroasa la punctul în care crema
rămane lipita de bigne.
Scufundati bigne umplute cu crema, unul cate unul, în crema de ciocolată şi cu ajutorul a două furculiţe scoateti-le.
Lasati-le uşor sa se scurga şi aranjati-le pe o placă formând o bază pe care se pun toti ceilalţi pentru a forma o piramida. Dacă va ramane crema de ciocolata, aveţi posibilitatea de a o turna peste piramida şi apoi se orneaza cu „fulgi”de smântână.
Dacă nu doriţi să consumati profitterol imediat, le puneti în frigider şi le scoateti cu15 minute înainte de servire.
Scufundati bigne umplute cu crema, unul cate unul, în crema de ciocolată şi cu ajutorul a două furculiţe scoateti-le.
Lasati-le uşor sa se scurga şi aranjati-le pe o placă formând o bază pe care se pun toti ceilalţi pentru a forma o piramida. Dacă va ramane crema de ciocolata, aveţi posibilitatea de a o turna peste piramida şi apoi se orneaza cu „fulgi”de smântână.
Dacă nu doriţi să consumati profitterol imediat, le puneti în frigider şi le scoateti cu15 minute înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu