Ingrediente
o jumătate de litru de alcool de 90 de grade
o jumătate de litru de apă
4oo g. de zahăr
4 portocale
2 lamai
un baton de scorţişoară
2 frunze de dafin
2 cuişoare
o jumătate de litru de alcool de 90 de grade
o jumătate de litru de apă
4oo g. de zahăr
4 portocale
2 lamai
un baton de scorţişoară
2 frunze de dafin
2 cuişoare
Mod de preparare
In primul rând spalati bine porocale si lamaile cu apa fierbinte si frecati-le
pentru a îndepărta orice reziduuri posibile a insecticidelor (prezente chiar dacă nu sunt tratate ).bicarbonat si se spala se usuca. Se taie coaja subtire (fara partea alba care este amaruie).
Intr-un borcan etanş de sticlă se pune coaja taiata subtire, zahărul, alcoolul si se adaugua restul de ingrediente Borcanul se pastreaza la întuneric timp de 20 de zile. agitindu-l ocazional pentru a dizolva zahărul şi pentru a amestecă aromele. După 20 de zile se filtreaza şi îmbutelieaza.
Se lăsa să stea cel puţin o lună înainte de a se consuma.
Se lăsa să stea cel puţin o lună înainte de a se consuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu