Pentru 8 persoane
Ingrediente:
1 kg cartofi
200 g mozzarella
100 g sunca de praga
100 g emental
50 g parmezan
sare fina
nucşoară dupa gust
patrunjel tocat- un vârf de cuţit
200 g mozzarella
100 g sunca de praga
100 g emental
50 g parmezan
sare fina
nucşoară dupa gust
patrunjel tocat- un vârf de cuţit
2 gălbenuşuri de ou
30 g unt
pesmet c t.
30 g unt
pesmet c t.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă sărată. Se fierb incet pentru aproximativ 45 de minute.
Curatati cartofii de coaja şi apoi se trec printr-o maşină de pasat cartofi. Intr-un castron mare se pune mozzarella tăiată cuburi, sunca, emental şi se adaugă la piure. Adaugati parmezan, gălbenuşurile de ou, nucsoara si patrunjelul. Se amestecă bine si se adaugă sare, dacă este necesar.
Topiti untul. Ungeti cu unt un vas de copt, se presara cu pesmet, apoi se pune amestecul şi se niveleaza cu o spatulă. Se presara cu pesmet şi parmezan, se stropeste cu unt topit.
Curatati cartofii de coaja şi apoi se trec printr-o maşină de pasat cartofi. Intr-un castron mare se pune mozzarella tăiată cuburi, sunca, emental şi se adaugă la piure. Adaugati parmezan, gălbenuşurile de ou, nucsoara si patrunjelul. Se amestecă bine si se adaugă sare, dacă este necesar.
Topiti untul. Ungeti cu unt un vas de copt, se presara cu pesmet, apoi se pune amestecul şi se niveleaza cu o spatulă. Se presara cu pesmet şi parmezan, se stropeste cu unt topit.
Puneti in cuptor la 180°C aproximativ 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu