ingrediente:
10 lămâi;
1 litru de alcool 95 grade
800 g de apă;
600 g de zahăr
1 litru de alcool 95 grade
800 g de apă;
600 g de zahăr
Mod de preparare:
In primul rând lamaile frecati-le cu bicarbonat si spalati bine cu apa fierbinte si îndepărta orice reziduuri posibile insecticidelor (prezente chiar dacă nu sunt tratate lămâile).
Apoi, folositi un razor pentru a îndepărta coaja, având grijă să nu luati pielea alba care este amara. Se taie coaja în fâşii şi puneţi-le cu alcool pur într-un recipient de sticlă, care poate fi închis. Inchideti-l bine şi puneţi-l într-un dulap sau în alt loc unde sa fie întuneric, rece şi uscat. Se tine la macerat timp de 12 ore. Recomand utilizarea de alcool de bună calitate, astfel încât atunci cand se pune in frigider sa nu faca gheata. După ore de odihnă,eliminati coaja de lămâie, se prepară un sirop de zahăr prin dizolvarea zahărului în apă la temperatura camarei, adăugaţi-l la infuzia de alcool. Inchideti bine şi lasati din nou în dulap, la întuneric timp de o lună. Dupa tot acest timp filtrati lichidul, şi puneti in sticlă cu ajutorul unei pâlnii. Puneţi sticla în frigider şi să vă bucuraţi de el rece.
Caracteristicile lămâilor pentru limoncello: trebuie se fie de forma eliptica, de mari dimensiuni şi cu coaja foarte groasă, plină de uleiuri esenţiale.O lamaie foarte parfumata şi echilibrata.
Apoi, folositi un razor pentru a îndepărta coaja, având grijă să nu luati pielea alba care este amara. Se taie coaja în fâşii şi puneţi-le cu alcool pur într-un recipient de sticlă, care poate fi închis. Inchideti-l bine şi puneţi-l într-un dulap sau în alt loc unde sa fie întuneric, rece şi uscat. Se tine la macerat timp de 12 ore. Recomand utilizarea de alcool de bună calitate, astfel încât atunci cand se pune in frigider sa nu faca gheata. După ore de odihnă,eliminati coaja de lămâie, se prepară un sirop de zahăr prin dizolvarea zahărului în apă la temperatura camarei, adăugaţi-l la infuzia de alcool. Inchideti bine şi lasati din nou în dulap, la întuneric timp de o lună. Dupa tot acest timp filtrati lichidul, şi puneti in sticlă cu ajutorul unei pâlnii. Puneţi sticla în frigider şi să vă bucuraţi de el rece.
Caracteristicile lămâilor pentru limoncello: trebuie se fie de forma eliptica, de mari dimensiuni şi cu coaja foarte groasă, plină de uleiuri esenţiale.O lamaie foarte parfumata şi echilibrata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu