ingrediente:
50 g făină
lapte 500 ml
6 gălbenuşuri de ou
vanilie1 baton
zahar150 gr
lapte 500 ml
6 gălbenuşuri de ou
vanilie1 baton
zahar150 gr
Fierbeti laptele la foc mic (cu excepţia a jumatate de cana) într-o cratiţă mare cu un baton de vanilie taiat pe jumatate, apoi luati de pe foc si se lasa la infuzat timp de 10 minute.
Într-un castron separat frecati galbenusurile cu zaharul cu ajutorul unui mixer electric foarte bine până cand amestecul devine cremos si spumos albicios; adaugati o treime
din laptele caldut si apoi putina făină cernută.
Continuati sa bateti cu mixer-ul. Scoateţi batonul de vanilie ce l-aţi lăsat la macerat în lapte .Adaugăti in compozitie ouăle, restul de făină, zahăr şi restul de lapte cate un pic, cate un pic amestecand cu mixer-ul.
Dacă doriţi, utilizaţi o coaja de lamaie pentru a da gust la crema, coaja care trebuie eliminata după infuzie, sau puteţi încorpora, amestecand cu telul la crema niste lichior
Continuati sa bateti cu mixer-ul. Scoateţi batonul de vanilie ce l-aţi lăsat la macerat în lapte .Adaugăti in compozitie ouăle, restul de făină, zahăr şi restul de lapte cate un pic, cate un pic amestecand cu mixer-ul.
Dacă doriţi, utilizaţi o coaja de lamaie pentru a da gust la crema, coaja care trebuie eliminata după infuzie, sau puteţi încorpora, amestecand cu telul la crema niste lichior
înainte de a se raci.
Pentru a evita formarea unei pelicule pe suprafata cremei în timp ce este răcita se acoperă cu o folie trasparenta de bucatarie sau se acopera recipientul cu o cârpă umezită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu