Ingrediente pentru 6 persoane:
200 g făină 00
100 g de zahăr din trestie
100 g de zahăr din trestie
100 g unt
30 g de zahăr
5 g scorţişoară
30 g de zahăr
5 g scorţişoară
1 vârf de cuţit de sare
1 lingura de lapte
1 / 2 ou
3 g drojdie vaniliata
Mod de preparare
1 lingura de lapte
1 / 2 ou
3 g drojdie vaniliata
Puneti untul intr-un bol, peste care se adaugă cele doua zaharuri, scorţişoară, sare, lapte şi oul bătut uşor. Bateti cu un tel timp de cateva minute pana cand devine spuma si se omogenizeaza. Se amestecă făina si se adauga drojdie. Se transferă amestecul pe o masa de lucru si se framanta pentru scurt timp de mână.
Împărţiţi amestecul în două sau trei părţi şi formati niste cilindrii de aproximativ 2,5 cm în diametru.Puneţi-i în frigider pentru cel puţin 1 oră, pentru a capata fermitate. Tăiaţi cilindrii de aluat in felii groase de aproximativ 1 cm. Puneti-le pe o tavă căptuşita cu hârtie de copt şi se coc in cuptorul preincalzit la 185 ° C timp de aproximativ 10 minute. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca pe placa.Aranjaţi pe platou şi se serveşte.
Împărţiţi amestecul în două sau trei părţi şi formati niste cilindrii de aproximativ 2,5 cm în diametru.Puneţi-i în frigider pentru cel puţin 1 oră, pentru a capata fermitate. Tăiaţi cilindrii de aluat in felii groase de aproximativ 1 cm. Puneti-le pe o tavă căptuşita cu hârtie de copt şi se coc in cuptorul preincalzit la 185 ° C timp de aproximativ 10 minute. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca pe placa.Aranjaţi pe platou şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu