Ingrediente pentru 4 persoane:
350 g de bucatini
150 g de gusa
1 ardei iute
5-6 roşii decojte
100 g de brânză Pecorino rasă
½ pahar de vin rosu sec
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare
150 g de gusa
1 ardei iute
5-6 roşii decojte
100 g de brânză Pecorino rasă
½ pahar de vin rosu sec
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare
Mod de preparare
Într-o tigaie la foc mediu, prajiti in ulei gusa tăiata în fâşii apoi se adaugă vinul şi lăsaţi sa se evapore. Îndepărtaţi gusa şi se păstreaza la cald.
În acelaşi ulei puneti ardeiul iute taiat în jumătate, se toarnă roşiile, tăiate în patru, sărati(putin) şi se fierbe timp de 6-7 minute, amestecand des.
Puneti multa apă la fiert într-o oală, se adaugă sare şi se fierbe bucatini. Între timp gatiti pastele. Scoateti cele două bucăţi de ardei iute din sos şi se adaugă gusa lasata la cald.
Scurgeti bucatini al dente şi se toarnă într-un platou cald. Adaugati sosul,se amestecă şi se serveste, aducand la masa pecorino din care fiecare oaspete va folosi după cum doreste.
În acelaşi ulei puneti ardeiul iute taiat în jumătate, se toarnă roşiile, tăiate în patru, sărati(putin) şi se fierbe timp de 6-7 minute, amestecand des.
Puneti multa apă la fiert într-o oală, se adaugă sare şi se fierbe bucatini. Între timp gatiti pastele. Scoateti cele două bucăţi de ardei iute din sos şi se adaugă gusa lasata la cald.
Scurgeti bucatini al dente şi se toarnă într-un platou cald. Adaugati sosul,se amestecă şi se serveste, aducand la masa pecorino din care fiecare oaspete va folosi după cum doreste.
Atentie la cata sare folositi caci pecorino este un pic sarat.
Reteta originala, inregistrata
la Camera de Comert din Rieti
la Camera de Comert din Rieti
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu