sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Paste colorate



Culoare rosii
Ingrediente pentru 6 persoane:
500g.  Făină 00,
3 oua,
2 linguri pasta de tomate,
10 g de sare




Mod de preparare


Cerne făina şi faceti o gaura in centru.Se toarnă ouăle în centru şi sarea.Bateti  ouale cu o furculita puţin înainte de a începe să framantati. Se adaugă pasta de tomate dizolvata în puţină apă. Framantati aluatul, începând să  amestecati cu vârful degetelor toate ingredientele,amestecand bine. Dacă aluatul este prea consistent adăugaţi cantitatea necesară de apa, amestecand cu grija.
Framantati până obtineti un aluat fin si de culoare uniformă.
Adunaţi în formă de minge, se acoperă cu o cârpă umedă sau înveliţi în folie de bucatarie şi lăsati să se odihnească într-un loc răcoros şi uscat pentru aproximativ o oră. Presarati făină pe o suprafaţa de lucru şi intindeti aluatul cu un sucitor pentru  a obţine o foaie cu grosimea dorita.

Puneti-va imaginatia la lucru si rasfatati-va familia si prietenii cu paste de un galben stralucitor sau maro.Este nevoie doar sa adaugati in aluat un plic de sofran pentru galben stralucitor, 2 linguri de cacao pentru culoarea maro (pasta verde).In felul acesta veti avea platouri cu mancare gustosa,frumos colorata dar si sanatoasa in acelasi timp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu