Ingrediente:
coaste de porc 1 kg
ulei de măsline e.v. c.t.
o crenguta de rozmarin
o crenguta de cimbru
piper verde boabe aproximativ 10 boabe
un catel de usturoi
½ de pahar vin alb
pentru mamaliga:
50 cl de apa
125 g faina de porumb
25 g parmezan
sare c.t.
Curăţati usturoiul si taiati coastele bucati.
Intr-o tigaie de cuptor se pun coastele in ulei, un praf de sare si se coc la180 grade C. După cincisprezece minute, atunci când acestea sunt bine rumenite adăugati usturoiul, rozmarin, cimbru, piper si se gatesc. După alte câteva minute stropiti cu vin alb şi adaugati un pic de apă. Continuati sa gătiti pentru alte zece minute iar dacă este necesar, se acoperă cu folie de aluminiu.
În acelaşi timp, într-o cratiţă puneti apă, şi se aduce apa la puctul de fierbere se pune sare. Se toarnă faina de porumb in ploaie mestecand pentru inceput puternic cu un tel para şi apoi cu o spatulă.Fierbeti timp de douăzeci de minute la foc moderat. La sfârşit adaugati parmezan şi se condimentează cu sare dupa gust. In centrul unei farfurii plate puneti o lingura buna de mămăligă şi se pun coastele peste ea.Garnisiti cu o crenguta de cimbru.
ulei de măsline e.v. c.t.
o crenguta de rozmarin
o crenguta de cimbru
piper verde boabe aproximativ 10 boabe
un catel de usturoi
½ de pahar vin alb
pentru mamaliga:
50 cl de apa
125 g faina de porumb
25 g parmezan
sare c.t.
Mod de preparare:
Curăţati usturoiul si taiati coastele bucati.
Intr-o tigaie de cuptor se pun coastele in ulei, un praf de sare si se coc la180 grade C. După cincisprezece minute, atunci când acestea sunt bine rumenite adăugati usturoiul, rozmarin, cimbru, piper si se gatesc. După alte câteva minute stropiti cu vin alb şi adaugati un pic de apă. Continuati sa gătiti pentru alte zece minute iar dacă este necesar, se acoperă cu folie de aluminiu.
În acelaşi timp, într-o cratiţă puneti apă, şi se aduce apa la puctul de fierbere se pune sare. Se toarnă faina de porumb in ploaie mestecand pentru inceput puternic cu un tel para şi apoi cu o spatulă.Fierbeti timp de douăzeci de minute la foc moderat. La sfârşit adaugati parmezan şi se condimentează cu sare dupa gust. In centrul unei farfurii plate puneti o lingura buna de mămăligă şi se pun coastele peste ea.Garnisiti cu o crenguta de cimbru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu