Ingrediente pentru 4 persoane
100 g ficat de pui
1 ceapa mica
1 legatura de patrunjel
20 g seminte de pin
2 dl vin alb sec
2.5 dl supa de pui
200 g mazăre congelată
2 gălbenuşuri de ou
1 lămâie
1 lingura de smântână proaspătă
20 g unt
2 linguri de ulei de măsline
Curăţati ficatul de pui si spalăti-l bine sub un jet de apă rece.Apoi se taie in bucati mari. Tajati ceapa fin, tocati pătrunjel cam 2 linguri şi prajiti-le intr-o cratita cu unt şi ulei pentru aproximativ3 minute.
Adaugati bucatile de pui.Lasati sa se prajeasca la flacără medie timp de câteva minute, apoi se adaugă semintele de pin, usor prajite inainte şi ficatul. Prajiti pentru inca 3-4 minute la foc mare.Adaugati vinul.Lasati să se evapore parţial si apoi reduceti focul.Se adaugă mazărea şi 2,5 dl de supă fierbinte. Se acoperă şi se gateste pentru 30 de minute.
Bateti galbenusurile cu sucul de lămâie filtrat, smântână, puţină sare şi piper din abundenta.Luati cratiţa de pe foc, se toarnă sosul cu lămâie,se amestecă bine şi se serveşte.
Adaugati bucatile de pui.Lasati sa se prajeasca la flacără medie timp de câteva minute, apoi se adaugă semintele de pin, usor prajite inainte şi ficatul. Prajiti pentru inca 3-4 minute la foc mare.Adaugati vinul.Lasati să se evapore parţial si apoi reduceti focul.Se adaugă mazărea şi 2,5 dl de supă fierbinte. Se acoperă şi se gateste pentru 30 de minute.
Bateti galbenusurile cu sucul de lămâie filtrat, smântână, puţină sare şi piper din abundenta.Luati cratiţa de pe foc, se toarnă sosul cu lămâie,se amestecă bine şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu