Reţeta tradiţională
Ingrediente pentru 4 persoane:
Ingrediente pentru 4 persoane:
½ kg. de carne de manzat
2 - 3 felii de pâine veche fara coja
4 oua
2 catei de usturoi tocat
80 gr. parmezan ras
80 gr. pecorino ras
patrunjel tocat c.t.
ulei c.t..
sare c.t.
piper c.t.
80 gr. pecorino ras
patrunjel tocat c.t.
ulei c.t..
sare c.t.
piper c.t.
.
Mod de preparare
Mod de preparare
Chiftelutele Napoletane nu sunt rotunde si ovale ca o minge de rugby.
Umeziti painea si stoarceti-o. Puneti pâinea cu o gaura in mijoloc pe o planseta si punete carnea peste pâine..
In centru se adaugă oul bătut cu pecorino şi parmezan, pătrunjelul şi usturoiul tocate. Se condimentează cu sare şi piper.Începeti să le framantati. In cazul în care amestecul este uscat adăugaţi un fir de ulei ex travirgin de măsline şi continuati să framintati până când tot aluatul este neted. Între timp, ati pus pe foc o tigaie cu ulei. Presati chiftele un pic, şi cufundati-le în uleiul incins. Prajiti pentru aproximativ 5 minute. In orice caz, nu le ridicati înainte de a ajunge se fie maronii si crocante Umeziti painea si stoarceti-o. Puneti pâinea cu o gaura in mijoloc pe o planseta si punete carnea peste pâine..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu