400 g Tagliatelle
30 g unt
speck 80 g
300 g dovlecel
morcovi 200 g
30 g unt
speck 80 g
300 g dovlecel
morcovi 200 g
100 g ceapă
brandy o nuanţa
20 cl sos béchamel
75 ml smântână de gătit
Sare c.t.
50 g parmezan
brandy o nuanţa
20 cl sos béchamel
75 ml smântână de gătit
Sare c.t.
50 g parmezan
Mod de preparare:
Se prepară sosul bechamel (vezi reteta) şi se adaugă smântână.
Curăţati, spalati şi taiati julienne subţire ceapa si morcovii. Se spală dovleceii şi se ia doar partea din exterior cu putina pulpa. Tăiati fâşii julienne. Se taie şi speck fasii julienne.
Într-o tigaie se pune untul si ceapa. Incepeti sa gătiti acoperind tigaia cu un capac. După aproximativ zece minute se adaugă celelalte legume şi sare. Continuaţi sa gătiti cu capacul pus. Trebuie doar să se coaca legumele.Adăugaţi speck şi se stropeste cu brandy. Se lasa sa se evaporeze alcoolul şi se completeaza cu sosul bechamel cu smântână. Verificati de sare şi densitatea sosului.
Intre timp ati gatit tagliatelle. Se scurg şi se adaugă peste sos. Se amestecă bine.Se adauga o mana de parmezan şi se serveşte.
Curăţati, spalati şi taiati julienne subţire ceapa si morcovii. Se spală dovleceii şi se ia doar partea din exterior cu putina pulpa. Tăiati fâşii julienne. Se taie şi speck fasii julienne.
Într-o tigaie se pune untul si ceapa. Incepeti sa gătiti acoperind tigaia cu un capac. După aproximativ zece minute se adaugă celelalte legume şi sare. Continuaţi sa gătiti cu capacul pus. Trebuie doar să se coaca legumele.Adăugaţi speck şi se stropeste cu brandy. Se lasa sa se evaporeze alcoolul şi se completeaza cu sosul bechamel cu smântână. Verificati de sare şi densitatea sosului.
Intre timp ati gatit tagliatelle. Se scurg şi se adaugă peste sos. Se amestecă bine.Se adauga o mana de parmezan şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu