ingrediente
1 litru de alcool de 90 de grade
16 mandarine
750 g de zahăr
1 l de apă
1 litru de alcool de 90 de grade
16 mandarine
750 g de zahăr
1 l de apă
Mod de preparare
Mandarinele se freaca fiecare cu bicarbonat pentru a indeparta orice urma de conservant apoi se spală si se usuca. Într-un vas etanş de sticla se pune la macerat în alcool coaja mandarinelor (fara partea alba care este amaruie) pentru 15 zile.Se agită vasul la fiecare două zile.După ce au trecut cele 15 zile se filtreaza prin intermediul unei strecuratoare si o bucata de tifon
Se prepară un sirop prin dizolvarea de zahăr în apă la foc mic si apoi se lasa sa se raceasca.
Se prepară un sirop prin dizolvarea de zahăr în apă la foc mic si apoi se lasa sa se raceasca.
Se adaugă siropul peste alcool, se amestecă şi se lasă timp de aproximativ 2 ore.
Filtrat, îmbuteliat şi pastrat la rece Lichiorul de mandarine este excelent dupa câteva zile de la preparare, ideal ca un lichior bun pentru digestie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu