Ingrediente pentru 8 persoane :
600g făină de tip 00,
3 oua,
15g ulei de măsline e.v.
15cl de apă,
12g de sare
3 oua,
15g ulei de măsline e.v.
15cl de apă,
12g de sare
Mod de preparare
Cerne făina şi faceti o gaura in centru. Se toarnă ouăle în centru si sarea.Bateti ouale cu o furculita puţin,înainte de a începe să frământati.Framantati aluatul, începând să amestecati cu vârful degetelor toate ingredientele,amestecand bine. Dacă aluatul este prea consistent adăugaţi cantitatea necesară de apa, amestecand cu grija.
Adunaţi în formă de minge.Se acoperă cu o cârpă umedă sau înveliţi între o folie trasparent de bucateria şi lăsati să se odihnească într-un loc răcoros şi uscat pentru aproximativ o oră.
Presarati făină pe o suprafaţa de lucru şi intindeti aluatul cu un sucitor pentru a obţine o foaie cu grosimea de 0,5-1 mm.
Pentru lasagna tăiati dreptunghiuri de 16x8 cm şi puneti între două prosoape presarate cu faina.
Pentru cannelloni tăiati dreptunghiuri 10x8 cm. Fiecare dreptunghi va fi umplut la mijloc cu umplutură necesara şi se ruleaza.La sfârşit, pentru a închide cannelloni folositi degetul umezit cu putina apa si lipiti aluatul.
Adunaţi în formă de minge.Se acoperă cu o cârpă umedă sau înveliţi între o folie trasparent de bucateria şi lăsati să se odihnească într-un loc răcoros şi uscat pentru aproximativ o oră.
Presarati făină pe o suprafaţa de lucru şi intindeti aluatul cu un sucitor pentru a obţine o foaie cu grosimea de 0,5-1 mm.
Pentru lasagna tăiati dreptunghiuri de 16x8 cm şi puneti între două prosoape presarate cu faina.
Pentru cannelloni tăiati dreptunghiuri 10x8 cm. Fiecare dreptunghi va fi umplut la mijloc cu umplutură necesara şi se ruleaza.La sfârşit, pentru a închide cannelloni folositi degetul umezit cu putina apa si lipiti aluatul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu