Ingrediente pentru 4 persoane
400 g paccheri
4 bucati de anghinare
100 cl de ulei de măsline extravirgin
250 g miez de nuca
4 bucati de anghinare
100 cl de ulei de măsline extravirgin
250 g miez de nuca
25 g seminte de pin
80 g de brânză parmezan ras sau grana padano
40 g de brânză pecorino romano ras
un fir de smântână
usturoi, sare, piper si patrunjel
80 g de brânză parmezan ras sau grana padano
40 g de brânză pecorino romano ras
un fir de smântână
usturoi, sare, piper si patrunjel
Mod de preparare:
Curatati (vezi reteta) şi taiati în felii subţiri anghinarea.Prajiti intr-o tigaie in 50 cl ulei de măsline extravirgin un catel de usturoi. Cand devine auriu, scoteti-l si adaugati anghinarea.Prajiti timp de 2-3 minute si adaugati un pahar de apa. Lasati sa se prajeasca pentru aprox15-20 de minute cu capac.
Odata ce sunt coapte, pregătiti un pesto clasic(pentru procedura vezi pesto genovez) cu jumatate din anghinare, adaugand jumatate din parmezan, pecorino, jumătate din miezul de nuci, muguri de pin, uleiul rămas, un pic de usturoi,sare şi piper.
Scurgeti pastele gatite al dente, amstecati bine in tigaie cu cealaltă jumătate din anghinare si adaugati pesto de anghinare, un fir de smântână, un pic de patrunjel.
si amestecati.
Lasati să se odihnească câteva minute şi se serveaste presarat cu parmesanul ramas si miezul de nuci tocat mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu