Ingrediente:
175 g de unt
moale
3 linguri de
zahăr
250g
ciocolată fondant
1 lingura de
smantana proaspata
2 linguri de
lichior de cafea sau o ceaşcă mică de cafea expres italian
cacao
amaruie c.t.
Mod de
preparare
Amestecat
175 gr. de unt moale unt intr-un bol cu 3 linguri de zahar pana devine pufos si
cremos. Topiti 250 de grame de ciocolata fondant la baie marin, tăiata în
bucăţi mici, împreună cu 1 lingurita de smantana proaspata. Se toarnă amestecul
de ciocolata in crema de unt şi se
amestecă uşor.Se adauga 2 lingurite de lichior de cafea sau o cescuta
de cafea expres italian (tare). Puneţi bolul
în frigider până când amestecul va fi solidificat. Se toarnă o multime
de cacao pudra amaruie pe o farfurie.
Scoateţi din frigider amestecul
de ciocolata şi formati , cu
mâinile presarate cu cacao, trufe de
ciocolata, mici şi neregulate. Puneţi-le
într-un loc rece până cand vor fi
servite.
Aceasta poate sa fie
o reţetă de bază, care poate fi personalizat prin adăugarea unei inimi
din alune de padure intregi sau tocate, ori presarate cu
fistic, migdale tocate ...ciocolata alba ... nucă de cocos ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu