Ingrediente pentru 4 persoane:
8 ouă
400 g cartofi
50 g parmezan ras.
50 g de untura
ulei e.v. de măsline c.t
sare, piper,
400 g cartofi
50 g parmezan ras.
50 g de untura
ulei e.v. de măsline c.t
sare, piper,
frunze proaspete de menta dupa gust
Mod de preparare:
Curatati de coaja cartofii şi ii taiati cubulete mici.Ii puneti in apa rece pentru ½ de ora pentru a-si lasa amidonul.
Uscati-i bine şi lăsaţi-i sa se prăjeasca într-o tigaie cu uleiul si untura. Scoteti-i cand prind culoare aurie şi se apotrivesc un pic de sare apoi se lasa sa se receasca.
Batuti un pic ouăle şi se adaugă cartofii, parmezan,menta si piper. Se condimentează cu sare, dacă este necesar. .
Prajiti pana cand omeleta prinde culoarea maro auriu. Se serveste calduta.
Batuti un pic ouăle şi se adaugă cartofii, parmezan,menta si piper. Se condimentează cu sare, dacă este necesar. .
Prajiti pana cand omeleta prinde culoarea maro auriu. Se serveste calduta.
Pentru a simplifica de gătit de omleta, se poate coace in cuptorul preicalzit la 160 şi intoarceti o data pentru a termina de gătitul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu